Ez a kerület az elmúlt időben sokat fejlődött, rengeteg új lakás és iroda épült. Főleg azoknak ajánjuk, akik szeretik, hogy közel van a színházi élet, szeretnek nagy sétákat tenni a Duna partján és a kulináris örömöket sem hanyagolják el, amelyhez a dunai és budai hegyek panorámája is hozzájárul . A kerület belső része inkább közösségi életnek ad szinteret. Híres a Ráday utcájáról ,ahol jóidőben teraszokon lehet enni -inni mulatni, A kerület nevezhető még  a Múzeumok, galériák és a modern kultúra kerületének is. 

Modern dunaparti rezidenciák leginkább egy hotel szinvonalához hasonlitanak. 

Főbb látnivalók:

1. Ludwig Múzeum a Művészetek Palotájában, első magyar kortárs művészetet bemutató tárlat, melyet 1989-ben Iren és Peter Ludwig adománya alapozta meg.

2. Művészetek Palotája, a Duna parton található, Közép-Európában egyedülálló épületegyüttes.Legmodernebb technikai háttérrel bármilyen előadás kivitelezhető, hangversenytől a szinházi előadásig koncerteken át.

3  Nemzeti Színház, az új Nemzeti 2002 március 15-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

4. Iparművészeti Múzeum, szecessziós stílusban épült 1896 ban. Fő látnivalók az europai iparművészet alkotásai középkortól-napjainkig.

5  ZWACK Unicum Látogatóközpont, az Unicum Hungarikum egyik legnépszerűbb magyarországi ital. Látogasson el a központba, ahol filmvetítés kóstolás és minipalackok megtekintésére van lehetőség.

6  KÖZGÁZ egyetem

7. Vásárcsarnok

Kapcsolat