Érdemes végigsétálni az Andrássy úton, amely a Világörökség része. Minden korosztálynak ajánljuk aki szereti a pezsgő életet. A Hősök terétől a Deák Ferenc térig bezárólag a világ nagy luxusmárkái képviseltetik magukat elegáns műemléképületek üzleteiben, úgy mint Louis Vuitton, Burberry ...de rengeteg kávézó és étterem is várja vendégeit. Itt található a legtöbb színház és mulató.

Föbb látnivalók:

1. Terror Háza Múzeum, az Andrássy úton,amely 1944-ben a magyar nácik, 1945-1956-ig pedig az ÁVO és ÁVH kommunista szervezetek székhelye volt. Multimédiás tárlat mutatja be ezeket a rémes időszakokat.

2. Kodály Zoltán Emlékmúzeum archivum szintén az Andrássy út Körönd részén található. Kodály Zoltán itt élt 1924 októbertől 1967- ig.

3. Liszt Ferenc Emlékmúzeum, pár lépésre Köröndtől, a Vörösmarty utcában található.

4. Az Andrássy úton lévő Postamúzeumot 1890-es években alapították és 1972 óta látogatható az eklektikus stílusban épült Saxlehner Palotában.  

5. Magyar Állami Operaház 1884- ben adta át Ferencz József az Ybl Mklós által tervezett  csodálatos palotát. Művészeti aranykorát 1888-an élte Gustav Mahler igazgatása alatt. 

 6. Pesti Broadway, Moulin Rouge mulató, több mint száz ére tekint vissza, egy kis Párizs költözött a Nagymező utca Operettszinház épületébe.

7. Liszt Ferenc tér : számos étterem és kávézó, nyáron szabadtéren

8  Westend Bevásárlóközpont

Kapcsolat